Stephanie Ágoston

Kilometers voor Kansen - NL

Distance travelled: 263KM

263KM towards 243KM

My Activity Tracking

263
kms

My target 243 kms

Ik doe mee aan Kilometers voor Kansen

Ik laat in juni mijn kilometers écht tellen! Ik ga 243 km afleggen. Met mijn sportieve prestatie steun ik de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis over de hele wereld. Steun je mij met een donatie?

My Achievements

Fondsenwervingsdoel bereikt

50% van inzamelingsdoel bereikt

Eerste donatie

Eerste kilometer

Bereikte afstandsdoel

Halverwege naar afstandsdoel

Geüploade profielfoto

De inzamelingsactie gedeeld

My Updates

Laatste hardloop kilometers van de route

Tuesday 28th Jun
Vandaag de laatste hardloop kilometers van de route.
Met een goed gevoel kijk ik terug op de deze maand afgelegde kilometers. Vaak in goed gezelschap en altijd in een mooie omgeving.

80 kilometer erbij, op naar de laatste kilometers van de route

Sunday 26th Jun
De dag na de roeiwedstrijd in Weesp een rondje op de fiets om de benen weer los te maken. Verder deze week twee trainingen met ploeggenoten geroeid en één gefietst. Dank aan Carolien, Maud, Henriëtte, Silvia en Laura voor deze mooie gezamenlijk afgelegde kilometers! Op de woensdag een rondje hardgelopen, wat ook altijd mooi en gevarieerd is. Al met al 80 kilometer van de route afgelegd. Op naar de laatste kilometers.

Een mooie week met 78 kilometer op de route teller erbij

Sunday 19th Jun
Deze week stond in het teken van de voorbereiding op de Midzomervechtrace. 
Zoals op de website van de organiserende roei-vereniging RV Weesp aangegeven: "Roeiwedstrijd over 5 kilometer op één van de mooiste rivieren van Nederland. De meanderende Vecht tussen fort Hinderdam en Weesp maken de wedstrijd uitdagend voor stuurlieden, roeiers en de bemanningen." 

Dat betekende dat deze week zeer gevarieerd was voor wat betreft de kilometers gemaakt voor Kilometers voor Kansen. Ná de laatste training op het water met de ploeg op maandag, bestonden mijn kilometers van de route uit: een rondje op de racefiets op woensdag, een compacte looptraining op de vrijdag om de benen te sparen voor de wedstrijd op zaterdag.  Deze wedstrijd was zoals de website van Weesp beloofde weer een mooie uitdagende ervaring.
Op de zondag ochtend een rondje op de sportfiets om de spieren weer even los te maken. 

Alles bij elkaar 78 kilometer op de teller van de route voor Kilometers voor Kansen deze week. Dank aan Carolien, Myra, Jeannette, Henriëtte en Norbert onze coach van mijn roeiploeg voor jullie bijdrage hieraan!

Training ter voorbereiding van Midzomervechtrace

Monday 13th Jun
Komende zaterdag staat de Midzomervechtrace op het programma: een gezellige 5K roeiwedstrijd op de Vecht bij Weesp. 

Door wat wisselingen bij onze ploeg vanwege ziek en zeer, is dit de enige training die we in deze samenstelling kunnen doen hiervoor. Een lekkere training afgewerkt op een prachtige zonnige roei-avond.

En natuurlijk een welverdiende bedankt aan Carolien, Myra, Jeannette en Henriëtte voor de bijdrage die jullie hierdoor hebben geleverd aan Kilometers voor Kansen: weer 12K op de teller.
 

Familie weekend Weerribben: prachtige omgeving om kilometers te maken

Sunday 12th Jun
Afgelopen weekend tijdens een weekend in de Weerribben met mijn schoonfamilie in deze mooie omgeving aardig wat kilometers kunnen maken. 

Zaterdagochtend weer samen met Friso een stuk hard gelopen terwijl de meeste familieleden nog op één oor lagen na een gezellige vrijdagavond/-nacht. Heerlijk om dan de dag te beginnen met een "mud masters" (zoals later bleek) in de ochtendzon in een omgeving als deze. 

Zondagochtend vroeg een prachtig stuk gefietst dat deels langs de Weerribben deels over de Zuiderzeeroute ging. Me voorgenomen om hier nog eens terug te komen, want er zijn veel meer mogelijkheden dan in één weekend te verkennen.

Om het weekend "af te toppen" aan het begin van de middag nog een stuk gewandeld met zwagers en schoonzussen terwijl mijn schoonouders op locatie bleven met de kleinkinderen en hun partners.

Al met al een zeer geslaagd weekend en aardig wat kilometers van de route afgelegd. Dank aan alle familieleden daarvoor!

Eerste roeikilometers

Friday 10th Jun
Gisterenavond een prachtige roei-avond. Samen met ploeggenoot Henriëtte de eerste roeikilometers van de route afgelegd.

Dat smaakt naar meer!

Dank aan Henriëtte voor deze prima training.

De laatste etappe in de heuvels van Montauroux

Monday 6th Jun
Vandaag de laatste etappe met Friso afgelegd in de heuvels van Montauroux. Fijn om deze eerste kilometers van de route samen te hebben gedaan. Vanaf later deze week vlak parcours in de polder.
Was gezellig Friso: dank je!

Etappe in de heuvels bij Montauroux

Sunday 5th Jun
Vanochtend weer een rondje in de heuvels bij Montauroux gelopen met Friso. Het was even zoeken naar de juiste route. Door deze trailrunning etappes wordt vast een goede basis gelegd voor de kilometers van de route later deze maand in een meer vlakke omgeving. Weer dank aan Friso voor het leuke gezelschap.

Twee etappes van de route

Saturday 4th Jun
Op 2 juni twee mooie etappes aan de route toegevoegd.

In de vroege ochtend een "trailrun" met Friso door de heuvels bij Montauroux. 

Later op de ochtend een wandeling in de bergen met Wilfried. Het doel was de Pont des Tuves een eeuwenoude brug over La Saigne. 

De eerste kilometers van de route met Friso

Wednesday 1st Jun
Vanochtend de eerste kilometers  van mijn route afgelegd samen met mijn jongste zoon Friso. Een iets andere omgeving dan de gebruikelijke Flevopolder, want we zijn deze week in de heuvels in de omgeving van Montauroux. Dank je wel Friso voor je motiverende gezelschap tijdens deze "mountain climber"! 

Mijn persoonlijke motivatie om mee te doen

Tuesday 31st May
"65 jaar geleden, in de late middag van 6 december 1956 ben ik met mijn oude (inmiddels overleden) vriend, Béla door de Pinka beek, de landsgrens tussen Hongarije en Oostenrijk, gewaad. Enkele stappen, met grote gevolgen voor mijn latere leven. 10 dagen later arriveerde ik in Nederland, in februari 1957 was ik student in Nijmegen. In 1963 trouwde ik met Ria, in 1965 werd ik Nederlands staatsburger, vanaf 1966 zijn jullie, onze drie dochters geboren. Wij zijn Nederlanders, hoewel jullie voor de naam Ágoston hebben gekozen. Ik wilde deze  gebeurtenissen vandaag memoreren."

Evenals mijn vader en zijn vriend destijds, zijn er nog steeds mensen die hun eigen land ontvluchten vanwege de situatie daar. Door mee te doen aan deze actie hoop ik een kleine bijdrage te leveren aan hulp voor hen onderweg en op de plek van bestemming.

De afstand van 243 kilometer die ik hardlopend, roeiend en fietsend wil afleggen staat symbool voor de afstand tussen Boedapest en Wenen: steden op de route die mijn vader en zijn vriend in 1956 hebben afgelegd.

Thank you to my Sponsors

53

Eugenie Agoston

Succes Steef, dit gaat jou lukken ❤️

53

Raoul

Mooi Stephanie, succes!

37.10

Arjan Bakker

Goed bezig Stephanie!

37.10

Victoria

35

Anonymous

31.80

Anonymous

Dat kan jij! 👍💪

31.80

Anonymous

Goed plan lieve dochter. Natuurlijk doen we mee; we gaan je in juni aanmoedigen.

26.50

Bart H.

Mooi en heel symbolisch dat je dit doet Stephanie, heel veel plezier en succes en benieuwd hoe je de roei-kilometers gaat maken als oud-roeier van Okeanos. (En als vriend van je zus heel leuk om hieraan te kunnen bijdragen)

25.76

Arda Van Helsdingen

Mooi verhaal en goede actie! 🍀🍀🍀

21.20

Richèle Dooijes

Wat een ontzettend mooi doel! Ik zie dat je al een eind op weg bent! Succes

21.20

Nicole Dieteren

Super actie! Succes en veel plezier!

15.90

Myra

Succes Stephanie!!

15.90

Carolien

Goed initiatief en ik fiets graag een keer met je mee!

15.90

Jolande Schotman

Succes!!

15.90

Stephanie Ágoston

15.90

Josefien Van Der Weijden

Veel succes en ik hoop dat je een mooi bedrag bij elkaar krijgt

15.90

Menno Gaijkema

Veel succes en plezier!

15

Anonymous

Succes Steef 🍀

14.84

Dievandrie Js3

Succes met het behalen van dit mooie doel. Bedrag is onze huisnummers samen.

10.60

Gerard L Hissink Muller

Prima initiatief en doel. Ik volg je. Succes!

10.60

Danielle De Moor

Goede actie, nichtje. Voor allen die thuisloos werden.. rennen, roeien, fietsen maar!

10.60

Anonymous

10.60

Anonymous

10.60

Joukje Buiteveld

10

Gloria Gu