Ralph Muller

Kilometers voor Kansen - NL

Distance travelled: 1,191KM

1,191KM towards 900KM

My Activity Tracking

1,191
kms

My target 900 kms

Ik doe mee aan Kilometers voor Kansen

Ik laat in september mijn kilometers écht tellen! Ik ga  900 km afleggen op de fiets. Met mijn sportieve prestatie steun ik de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis over de hele wereld. Steun je samen met mij mensen op de vlucht met een donatie? Laten we samen zorgen voor een veilige plek om op te kunnen groeien en leven!

My Achievements

Fondsenwervingsdoel bereikt

50% van inzamelingsdoel bereikt

Eerste donatie

Eerste kilometer

Bereikte afstandsdoel

Halverwege naar afstandsdoel

Geüploade profielfoto

De inzamelingsactie gedeeld

My Updates

#6 Intschi-Lugano

Tuesday 7th Sep
De laatste etappe! Niet zomaar een, ik begin met 30 km klimmen, de Gotthard op, Langs Andermatt. Laatste stuk over de oude weg, de Tremola, deze is bestraat met kinderkopjes. Het deel na Andermatt is het mooiste, er is een fietspad aangelegd los/boven de weg voor auto’s. Hierdoor ervaar je de bergen nog meer! Erg mooi gedaan en ondanks inspanning geeft het een magisch gevoel om hier te zijn. De laatste 3 km zijn door de steilte en de kinderkopjes niet heel bewust gegaan. Ik kom wel mega voldaan op de top! Daar staat een welverdiende koffiepauze/lunch te wachten! Bovenop de Gotthard hebben ze helaas wat grote windmolens neergezet, dat maakt het uitzicht wat minder. Toch zijn de bedgen nog steeds indrukwekkend hier, super rauw, vrijwel geen groen. Na de linch begin ik aan de afdaling van de Tremola, 12 km kinderkopjes. Die doe ik geheel staand omdat zitten geen doen is 🙈 wel echt prachtig! Wat een opluchting is het eerste asfalt! Bijna in Airolo onderaan de pass waar de tunnel begint ga ik de laatste 80 km beginnen naar Lugano, bijna geheel bergaf. Lekker denk ik dan. Het waait vandaag alleen volle bak 4-5bft vanuit het Zuiden/tegen zodat zelfs 5-6% bergaf niet vanzelf gaat. Het is vooral op de vlakke delen erg afzien! 30km voor het einde is er dan nog een vrij steile klim van 6 km. De laatste hindernis, ik wil zo snel mogelijk het meer in en geef alles. Om 17 uur kom ik aan in Lugano, geen tijd om rond te kijken, ik trek mn zwembroek aan en duik het water in!! Wauw, wat voelt dat lekker! Genietend van een biertje met chips zit ik ruim een uur om me heen te kijken. Ik ben me bewust van de omgeving, voel de voldoening en ervaar het dit moment volledig! Ruim 900 km en ongeveer 12.000 hoogtemeters zitten er op. Dat in 6 dagen was voor mij een stevige uitdaging bleek. Het was best zwaar. De ervaring is echter zo mooi dat ik de inspanning er graag voor over heb gehad. Ik zag gedurende de reis de donaties/aanmoedigingen ook blijven binnenkomen, geweldig! Allen ontzettend bedankt hiervoor!

#5 Basel-Intschi

Tuesday 7th Sep
Intschi…? Ja dat Schweitzerdeutsch is wel bijzonder. Je verstaat er echt weinig van. De rit is 170 km en gaat veel op en af, vooral het eerste deel. Stevige klimmetjes met percentages van 10-20%! Met bepakking niet ideaal maar het gaat zonder haast. Halverwege kom in Luzern, prachtig gelegen aan het Vierwaldstattermeer. Het is vol zomer, 28 graden, zondag iedereen is vrij en aan en op het water te vinden. Luzern is ook weer een prachtige wat kleinere stad. Ik heb geen tijd om het goed te bekijken want ik moet nog 80km. Ik kijk wel even de start van de F1 Zandvoort 😄 guilty pleasure. Het ging goed zag ik later. Het resterende deel van de route loopt langs het meer heerlijk in de zon, ik kom langs veel strandjes en moet de verleiding weerstaan om te zwemmen, ik wil wel voor het donker aankomen. De laatste 30 km zijn weer zwaar, vermoeide benen, zon gaat weg achter de bergen en ik krijg trek. Het Gasthof ligt in een boeren alpenweide aan een antieke bergbahn. Een 4 persoon lift die al 75 jaar dienst doet. Volgende keer ga ik daar mee omhoog. Morgen ga ik de Gotthard omhoog, uiteraard met de fiets. Als de zon onder is ervaar ik de hemel onbesmet door lichtvervuiling, wauw de melkweg is hier superhelder te zien!

#4 Gerardmer-Basel

Tuesday 7th Sep
De vierde etappe van de reis van Gerardmer naar Basel, ca 110 km. Het eerste deel ging over de ‘Route de Cretes’, de toppen van de Vogezen. Erg mooi, ik heb geluk met het waanzinnig goed weer! Helaas is mn laatste coronatest niet meer geldig en mag ik van de beste barman niet meer op het terras zitten.. ik krijg mn koffie met taart in een papier zakje mee en gelieve dit ergens anders te nuttigen ☺️. Dat doe ik graag, de omgeving is prachtig, mooier dan het wat gedateerde terras. Na afdaling direct bij apotheek een nieuwe test gedaan om wel te kunnen lunchen. Uiteraard negatief, had het wel aan mn conditie gemerkt als het niet goed was. Dus lekker lunchen is het plan.. helaas wordt ik opgehouden door een lekke band, een grote snee in mn voorband houd me even op. Ik moet zowel de buiten als binnenband vervangen. Door de hete zon, precies op een vlak stuk zonder schaduw een fijn klusje… hoe fijn is het dan om in Mulhouse verrast te worden met een plekje op een mooi terras bij een Italiaans restaurantje! Daarna snel door naar Basel om de stad nog even te kunnen zien. Die stad is echt een bezoekje waard, heel leuk in de zomer, ontzettend veel terrasjes in de oude stad. Je kan in de zomer zwemmen in de Rijn, die hier helder blauw is. Je stroomt dan een paar kilometer dwars door de stad om aan het einde de gratis bus terug te pakken. Je krijgt een waterdichte tas/vat mee voor je kleding/handdoek. Ik heb de stad met een electrische step doorkruist om snel veel te kunnen zien en te kijken waar de leuke plekjes waren. Ideaal, zeker met vermoeide benen. Ik ben hier op zatersagavond en dat is te merken, mega druk. Wat ik al zei, overal terrassen. Corona is hier net wat minder actueel dan over de grens in Frankrijk, voelt erg bevrijdend! ♥️ Ik kan met moeite de gezelligheid achter me laten om naar bed te gaan. Morgen staat een lange rit op de agenda naar de voet van de Gotthard! Welterusten

#3 Sarrebourg-Gerardmer

Monday 6th Sep
Vandaag de 3e etappe van Sarrebourg naar Gerardmer. Langs de kanalen van de Elzas door de Vogezen. Het grootste deel was mooi fietsen, helaas laatste 2 uur door de regen en onweer moeten klimmen. Het blijft mooi om zo’n reis met de fiets te maken, je ziet, hoort en ruikt alles om je heen. Heb ook nog een stuk met een Franse wielerploegje meegereden, bergop gingen ze te hard.. bergaf en vlak kon ik mooi aanhaken ☺️

#2 van Vianden naar Sarrebourg 183 km

Thursday 2nd Sep
Vandaag de langste etappe gehad, het ging erg goed tot de laatste 40km. Die waren erg zwaar. De route was vooral in Luxemburg fantastisch, asfalt als een biljartlaken en fietspaden midden door de natuur! De aankomst was wel perfect met de ondergaande zon! Nu snel eten en slapen. Morgen staat de eerste helft van de Vogezen op programma.

Eerste etappe: Maastricht-Vianden (L)

Wednesday 1st Sep
De eerste etappe zit er op. Het was koud, grotendeels 12-14 graden. Gelukkig aan het einde was daar de zon! Alles goed gegaan en route was bij a perfect. Hier en daar nog veel schade aan wegen en bruggen door de watersnood van afgelopen juli. Nu ik toch aan het schrijven ben wil ik jullie aandacht ook nog even op de situatie in Jemen richten. Hier is een groot deel van de bevolking al jaren op de vlucht ontheemd door de slepende oorlog waarvan eigenlijk niemand meer precies weet waarvoor ze nu vechten. Afganistan krijgt nu natuurlijk alle aandacht. Terecht maar er zijn helaas nog zoveel andere plekken waar mensen op de vlucht zijn. Jullie donaties helpen deze mensen te voorzien van water, voedsel en medische zorg. Dankjewel!

#1 - Bedankt en voorbereiding vertrek fietstocht

Monday 30th Aug

Hoi allemaal,

Hierbij een eerste bericht in voorbereiding van mijn reis. Nog 2 dagen dan vertrek ik op de fiets vanuit Maastricht naar Lugano. Allereerst wil ik jullie bedanken, nadat ik afgelopen vrijdag deze pagina had opgezet zijn er veel enthousiaste reacties gekomen en is er ook gul gedoneerd! Allemaal erg bedankt daarvoor. 

Hoe ziet mijn reis er nu uit? Aanstaande woensdag vertrek ik vanuit Maastricht naar België, ik ga door de Ardennen, kom door Duitsland en zal na ruim 160 km in Luxemburg overnachten aan de Our in het dorp Vianden. Deze streek is in juli dit jaar getroffen door wateroverlast door extreme regenval. Veel mensen zijn hierdoor hun spullen en ook zelfs hun huis kwijt. Een ruime eeuw geleden werd er hier hard gestreden waarbij dicht bij 'ons thuis' veel mensen op de vlucht waren. Wij boden veel Belgen destijds een veilig onderkomen aan. Gelukkig leven we in Europa nu al lang in veiligheid, iets waar veel mensen elders in de wereld nu helaas naar op zoek moeten. Het Rode Kruis zet zich in voor deze mensen om ze in ieder geval te voorzien in voedsel, water en nodige medische hulp. 

De 2e dag vertrek ik voor een lange tocht (180 km) naar Frankrijk, ik kom hierbij door de Eifel en het Saarland. Overnachten doe ik in een voormalig klooster in Saint Ulrich. De 3e dag (155 km) trek ik naar en door de Vogezen waarbij ik het eerste deel langs de oude kanalen fiets die aangelegd zijn vanaf de 17e eeuw. Ik overnacht deze dag in een berghut in de Vogezen. De 4e dag (105 km) trek ik naar Zwitserland over de hoogvlakte van de Vogezen en kom ik aan in Basel. Dag 5 wordt een lange dag (180 km) langs onder andere het Vierwaltstattermeer en eindig ik net voor de klim van de Gotthardpas. Het 6e en laatste deel van 135 km gaat over de Gotthardpas over de bijna 2 eeuwen oude route 'Via Tremola' die nog met kinderkopjes bestraat is. De finish ligt na ruim 900 km afgelegd te hebben in de stad Lugano aan het gelijknamige meer. 

Elke dag zal ik een korte ervaring met foto’s delen op deze site, voor nu nogmaals dank voor jullie reacties en donaties!

Groetjes,

Ralph

Thank you to my Sponsors

200

Blauwhoed B.v

Ralph, heel veel succes met deze mooie fietstocht!!

106

Johan Klaassen

Hou vol !

106

Jan Muller

Geweldige uitdaging Ralph voor een prachtig doel

100

Anonymous

95

Peter De Jong

Een cent per 100 meter lijkt bouweconomisch wel haalbaar

90

Rik En Daniela De Groot

10ct de kilometer en je eerste doel alvast bereikt! Succes Ralph!

60

Serena Di Palma

Good luck, Ralph! Have a safe journey and enjoy this nice adventure! Succes, Serena en Paul

53

Yvonne Van Mierlo

Super stoer Ralph! Veel succes met bikkelen! ENJOY

53

Ralph Muller

53

Eva

Succes lieverd!!

50

Joke&henk Caspers Bonthuis

Zet ‘m op, veel plezier !

40

Frank Wijlhuizen

Mooie actie Ralhpie!

37

Etienne En Marianne

Fantastisch tot nu toe!!! Je gaat het gewoon halen, toch!!!!

37

Marianne En Bert

We wensen je een mooie tocht!

37

Cony Sloof

Veel succes Ralph en veilige tocht toegewnst

37

Els Hoex

37

Roderick Peter Arts

goGoGO

35

Marieke Van Dalen

Joehoe! Zet m op!

35

Martijn

Mooi Ralph! succes!

32

Anonymous

30

Annemieke Herters

Wat geweldig dat je dit doet!

29

Gert-jan Balk

Mooi doel Ralph!! Succes!! 🚲

27

Anonymous

Geweldig gedaan

27

Hein

Succes mullertje!! En natuurlijk, geniet van de trip!!

27

Merel Putman

Wat een mooie uitdaging Ralph; veel succes én plezier!!

27

Fleurtje Janssen

Maak er een onvergetelijke tocht van en ga vooral genieten!

27

Anonymous

27

Soufyan

27

Joost & Marie-josé Knoppers

Succes Buurman! Ajetooooooo!

27

Maria & Marijn

Succes!!

27

Remy Stolk

Heel veel succes Ralph, heel mooi doel!

27

Ine En Gerrit Staphorsius

Goed werk voor een goed doel!

25

Monique Herters

Veel succes Ralph, mooi initiatief! Groetjes, Monique

25

Pascal Schreur

Goed idee! Zet 'm op ouwe kilometervreter!!

25

Dirk

Mooie ervaring, lekker genieten!

25

Rob Bakkers

Wat een mooie uitdaging voor een mooi doel!

25

Anonymous

Succes Muller!

25

Pim

Succes Ralph, geniet en maak er een bijzondere tocht van!

25

Carien Van Den Berg - Spruijt

Ralph, zet m op! Ik moedig je aan op afstand!

21

Daantje Van Gent

Go Ralphie!!!

21

Lise Roodbol

Veel plezier Ralph!

21

Maaike Arns

Mooi doel en bestemming Ralph! Succes.

20

Niek Bosman

Hi Ralph, heel veel succes, vooral in de Alpen ;)

19

Annelot

Goeie reis en veel plezier!

16

Karin Timmer

Mooie actie Ralph!

16

Anonymous

16

Irma Ijsseldijk

Super gedaan Ralph en een prachtig reisverslag!

16

Kim Berger

Mooi initiatief en mooie reis!

16

Tara En Niek

Veel succes Ralph!!

16

K.p. Groot

Succes Ralph!

16

G. Van Bentum

Ralph, veel succes van ons!

16

Anonymous

16

Maarten Groenen

16

Kim Timmermans

16

Job Graven

16

Patricia Ligthart-van Der Beek

Veel succes gewenst Ralph!

16

Bram Esvelt

Succes man! Top dat je dat doet, anderen helpen en ook een stuk zelfontwikkeling meepakken.

16

Bart Eekels

Heel veel plezier Ralph

16

Peters Wiek

Succes Ralph, Wiek

16

Cor En Willy Bins

Succes

15

Tineke Groenewegen

Enjoy!

15

Marga De Koning

Succes Ralph!!

15

Willem Klaassen

11

Sander

Succes met je sportieve uitdaging!

11

Margreet Riphagen

Zet um Ralph! Gogogog 💪🏾

11

Nikolina

Zet hem op Ralph!

11

Rick De Geus

10

Martijn Lafeber

5

Linda Meininger

Zet 'm op Ralph, you can do this!!

5

Bas Klaassen

5

Zb14

Succes!