Peter Mol

Kilometers voor Kansen - NL

Distance travelled: 341KM

341KM towards 340KM

My Activity Tracking

341
kms

My target 340 kms

Ik doe mee aan Kilometers voor Kansen

Ik laat in september mijn kilometers écht tellen! Ik ga (voer afstand in) afleggen. Met mijn sportieve prestatie steun ik de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis over de hele wereld. Steun je mij met een donatie?

My Achievements

Fondsenwervingsdoel bereikt

50% van inzamelingsdoel bereikt

Eerste donatie

Eerste kilometer

Bereikte afstandsdoel

Halverwege naar afstandsdoel

Geüploade profielfoto

De inzamelingsactie gedeeld

My Updates

Een maand later en nog 21 euro te gaan. Wie maakt me los?

Friday 22nd Oct
De tocht heeft toch zijn sporen nagelaten. David heeft last van zijn rechterknie en daarom hebben we de halve marathon van Amsterdam aan ons voorbij laten gaan. Waarschijnlijk bij het afdalen heeft hij zich verstapt. Eerst kijken we of rust helpt.

Mijn linkerknie vertoonde al sporen en mogelijk is er tijdens tennissen een bandje geknapt. Begin november zal de orthopeed hopelijk kunnen vaststellen wat er aan de hand is en wat te gaan doen.

Verder zijn alle doelen gehaald, behalve de financiële. Nog 21 euro te gaan. Wie maakt me los?

De veertiende dag

Saturday 18th Sep
Stond in het teken van rust. Eerst maar eens koffie en wat broodjes beneden gehaald om rustig wakker te worden. Dan op weg om het Caminocertificaat te bemachtigen. De organisatie heeft inmiddels alle ICT ondersteuning ingeschakeld en je kunt online in het café volgen wanneer je aan de beurt bent. En dan leuke cadeautjes voor de drukke thuisblijvertjes kopen. De op het erf in te metselen Camino schelp vonden te met 190 euro toch een beetje te prijzig, dat komt later misschien nog wel. De pelgrimsmis houden we nog te goed: het liep al snel vol en de capaciteit zal door Covid ook wel minder zijn. Na een lange tijd voor niets wachten was er nog wel een tafel vrij op jet terras. Dat voel weer mee. Het heen en weer geloop in Santiago laat ik meetellen voor de kilometersvoorkansen. Het doel heiligt tenslotte de middelen. Dat ging zonder rugzak en na een beetje pijnlijke maar verkwikkende pelgrimmassage een stuk gemakkelijker. Morgen wacht een negen uur durende  busreis naar Bilbao. 

De laatste etappe

Thursday 16th Sep
De bewegwijzering geeft ook aan hoeveel kilometer het nog naar de kathedraal is. Als dan de laatste kilometer aanbreekt komt de bestemming wel erg dichtbij. En na heel wat gekrioel door smalle historische straatje ga je nog een poort door en dan sta je opeens op het plein voor de kathedraal. En is het een mooi samenzijn met mensen die we steeds op het pad tegenkwamen. München, Vancouver, Kroatië, Malta en vooral Spanjaarden. Die hebben het toch, ondanks alle malheur, de 320 km uitgehouden. En alles mixt zich met certificaatjagers, als je kunt bewijzen dat je de laatste 100 km langs een camino hebt afgelegd, dan kom je ervoor in aanmerking. 

De bedevaart is afgerond, morgen relaxt door de stad de extra kilometers lopen en zaterdag een lange busreis naar Bilbao. En dan zondag met het vliegtuig terug. 

12e etappe

Wednesday 15th Sep
Na een nachtje in een herberg langs een doorgaande route bleek een wekker zetten nodig. Wat een herrie maken die vrachtwagens. Santiago komt steeds dichterbij en ook het werk meldt zich. Een uitnodiging voor een teams bijeenkomst door onze Bart heb ik maar weggedrukt, twee dagen eerder belde de verkeersregisseur van Alkmaar voor half negen. Wij waren net aan een klim bezig. Oh, ben je op vakantie. Sorry dat ik je wakker gebeld heb. Lachen toch, blijkbaar brengt JK zijn vakanties op een andere manier door. De kilometersvoorkansen geven allerlei sluimerende contacten weer nieuwe impulsen. Hoe leuk is dat. De eerste afspraken voor na de vakantie zijn in de maak. En morgen de slotetappe naar Santiago de Compestela. 

De elfde dag

Tuesday 14th Sep
En die stond in het teken van een explosie aan donaties. Ik heb mijn oorspronkelijke schroom maar even opzij gezet en veel vrienden en met name oud-collega’s of met mensen met wie niet direct een gezagsrelatie bestaat aangespoord een bijdrage te doen. 

En wat een leuke reacties levert dat op. Zelfs een enthousiasteling die David en mij anoniem per kilometer sponsort en een klein rekenfoutje maakt omdat hij 340 kilometer sponsort. Maar ik verhoog graag onze inspanningsdoelstelling van 320 km naar 340 km. 

We komen een dag eerder aan in Santiago en dan lopen we daar wel op vrijdag 20 km extra. Of die komen nog wel in september. 

Gisteren kwam het bericht dat de halve marathon van Amsterdam toch doorgaat. Met David heb ik me daarvoor opgegeven en als we terugzijn zijn er nog drie zondagen om de hardloop afstanden te rekken: 10 op 26 sep, 14 op 3 okt en 17,5 op 10 oktober? Zo dat genoeg zijn? Ik zal het checken bij de voormalig snelste man van Velsen en oud bondscoach atletiek Gerard van Lent. We gingen de camino in met een zondags gemiddelde van 12 km in de ochtend met nuchtere maag. Maar daarover later meer. 

De tocht van vandaag was van een bijzondere schoonheid. Waar we kwamen had het net geplensd van jewelste en wij liepen kurkdroog in het zonnetje met prachtige vergezichten. En ondanks het Ground Hogs Day adagium (we zijn in Spanje, we gaan het halen, het is nog maar twee uur lopen, …..) slaan we ons er meer dan goed doorheen. En de vele donaties maken het tot een dankbare tocht. Er blijkt nu steeds wel plaats in de herberg voor ons te zijn. Morgen een schamele 24 km met een slaapplek. 

10e etappe. Lugo - Ferreira

Monday 13th Sep
Ook al blijft het stijgen en dalen, het wordt gelukkig  steeds minder. En met nog maar bijna 75 km te gaan komt het eind in zicht. Wie had dat toch gedacht. Onderweg kom je leuke mensen tegen. Ik kan me nu goed voorstellen dat je meerdere Camino’s zou willen lopen. Maar dan wel met een kleinere rugzak en drie kilo minder. Het scheerapparaat, spijkerbroek, magnesiumpillen, paspoort èn id kaart èn rijbewijs (je weet nooit tenslotte) en de te grote iPad kunnen achterwege blijven. En stijgijzervaste Hanwags via ferrata zijn voor de Dolomieten prima, maar lage Salamon trail schoenen kunnen prima. Een 38 ipv 55+20 ltr rugzak doet dan de rest. 
En de regenjas gaat wel mee, die heeft zijn nut helaas nu twee kee bewezen. Vandaag een korte heftig plensbij als voorbode van drie regendagen. Als we zaterdag in de bus naar Bilbao zitten klaart het weer op. Zul je zien. 

Dag negen

Sunday 12th Sep
Vroeg op pad met kleding die na het wasje de vorige avond nog niet helemaal droog was. En het werd steeds warmer, maar gelukkig was er ook regelmatig schaduw van de vele bomen die langs de route stonden. De bergen laten we nu wel achter ons en het wordt allengs heuvelachtiger met minder steile klimmen en afdalingen. En wat een verrassing is het stadje Lugo. Van een afstand ziet het er niet zo aantrekkelijk uit, tot je door de city wall bent gekomen. Dan is het een en al historisch en staan de straatjes vol met gezellige terrassen. Een stad om te onthouden en jammer dat we morgen weer op tijd moeten vertrekken eigenlijk. Nog minder dan 100 km te gaan. Een schijntje als dat vergelijkt met de ontberingen die vluchtelingen moeten doormaken. 

De achtste etappe.

Saturday 11th Sep
Vandaag was het een relatief korte etappe, maar als alle barretjes onderweg gesloten zijn wordt het toch een beetje zwaar. Na 14 km kwam de eerste mogelijkheid om twee uur ‘s middags. Daarna hebben we elke gelegenheid aangedaan zodat het toch nog een hele wandeldag werd. 

Dit was wel een bijzondere etappe

Friday 10th Sep
Omdat er in het volgende dorp geen slaapplekken meer waren hebben we de etappe ingekort. Andere slimmeriken reserveerden een kamer en liepen zonder rugzak door om zich met een taxi terug te laten brengen. En namen in de ochtend weer een taxi. Ik hoorde die suggestie wel, maar het klonk zo ridicuul dat ik die suggestie geen moment heb overwogen. Stom! De etappe vandaag was al zwaar en we hadden een reservering ruim drie  km verder dan de normale route van 27 km. En we hadden wat in te halen. En hoe goed is het eigenlijk gegaan. David heeft wel wat spierpijn, maar vergeet alle ontberingen subiet. Die blijft gaan en hoe bijzonder is dat. Hij houdt voor mij de boodschap van Ground Hog Day in ere. Elke dag een nieuwe dag waarbij je de onhebbelijkheden die je op de vorige dag hebt tentoongespreid achter je kunt laten. De wereld kan er zo mooier van worden. Extra reden om deze extra dagkilometers in kansen om te zetten.

Er was voor ons geen plaats in de herberg.

Friday 10th Sep
En daarom waren we veroordeeld tot een korte etappe op een prachtige plek. De volgende dag maar ontbijten in het volgende dorp. Voor 08.00 konden de we niet terecht. En we hikten aan tegen 35 km met 1500/1000 meter stijgen/dalen. Gaat dat lukken?

Vijfde dag: koninginne etappe

Wednesday 8th Sep
Een bijzondere dag om juist op 8 september de zwaarste en mooiste etappe van de Camino Primitivo te kunnen lopen met David. Vier jaar geleden mocht hij na ruim zes weken IC weer teruggevlogen worden naar Nederland. Sterk vermagerd. En nu kan ik hem niet meer bijhouden. En zo hoort het ook. 

Derde dag

Monday 6th Sep
Weer 20 km gelopen. Het is elke dag iets meer stijgen en dalen met voorlopig een hoogterecord rond de 600 meter. 

De kop is eraf.

Saturday 4th Sep
Vanochtend in een uitgestorven Oviedo de eerste meters gemaakt op de Camino Primitivo. Alleen de collega’s van de stadsreiniging waren lekker bezig de straten schoon, maar ook beetje te glad te maken. 

In september laat ik de kilometers meetellen voor de rode kruis actie.

Saturday 28th Aug
Ik ben van plan 320 km te lopen on september en deze kilometers mee te laten tellen voor de Rode Kruis actie kilometers voor kansen. Deze actie komt de ondersteuning aan vluchtelingen ten goede. Wij Nederlanders kunnen uit eigen wil lopen, maar dat is helaas niet iedereen gegeven. Hoe wanhopig moet je zijn als je met gevaar voor je eigen leven en dat van achterblijvende familieleden moet vluchten? En dat op het moment dat we moeten stoppen met evacueren in Kabul?

Thank you to my Sponsors

106

Anonymous

106

To Perlee-ijsebrands

Peter een goed initiatief! Ik hoop dat David hier veel kracht uit kan putten. Peter, Karin en David veel succes! To

80

Anonymous

Succes Peter met de funding voor dit mooie doel. Ik wens jullie veel sportieve kilometers toe!

68

Peter Mol

68

Anonymous

10 cent per kilometer voor David en voor jou

64

Anonymous

Heel veel plezier tijdens het wandelen toegewenst, Hans en Cornella

64

Jaap Veerkamp

53

Rutger Visser

Wandel ze bikkels!

53

Michiel

Verdiend!

37

George

Goeie actie Peter! Jullie zijn er bijna!

37

Atie Mol

Mooi doel en helaas zo nodig

37

Anna Feiner

Lieve Peter en David, wat een tocht en wat een mooi doel 2x. Trots op jullie kanjers!!!!

37

Sheila Kroes

Top hoor. Nog even doorzetten!

37

Anonymous

37

Rob Ramsey

Veel plezier de laatste kilometers Peter en David.

36

Bart

Mooi doel. Succes met de laatste loodjes!

34

Anjo Van De Ven

Succes met de laatste kilometertjes!

27

Karine

Goed bezig, Peter, David en Karin! Geniet van de tocht

27

Sascha Van Bruchem

Hoi Peter en Karin, Wat een prestatie tot nu toe! Petje af. Hou vol en tot gauw!

27

Martin Oosterveld

27

Hans En Marleen

Mooi werk jongens!

27

Cor

Super Peter!

21

David Mol

Misschien helpt deze bijdrage voor het goede doel. En loop je er wat sneller door.

21

Anonymous

Succes met het laatste stuk! Mooi doel!

17

Peter Mol

Door een vergissing bij een donatie in het voordeel van het Rode Kruis heb ik het aantal kilometers moeten verhogen. Ik kom er dan niet onderuit ook mijn bijdrage te verhogen. En anticiperend op een nieuwe verhoging van de doelstelling kies ik daarom maar voor de vlucht naar voren. Zolang de doelstelling onder de 400 km blijft ben ik veilig met mijn bijdrage.

16

Anonymous

16

Jeanet En Paul

wat goed

16

Dilia Schouten

Goed initiatief! Succes met het laatste stuk!

16

Myrthe, Esther En Ilja

Jullie zijn toppers! Erg mooi om aan jullie wandeltocht dit mooie doel te koppelen. Succes met de kilometers.

16

Anonymous

Succes met de laatste loodjes.....!

16

Amy Koopmanschap

Succes Peter, zet hem op.

16

Henk De Jong

Goed bezig Peter

16

Harry Van Der Veen

16

Ad Korf

16

Dirk Hulskes

Klasse Peter👍

16

Helen Blom

Succes Peter!

16

Anonymous

16

Don Stolk

Nu heb ik goed gekeken. Wat een afstand. Succes! ;)

11

Anonymous

11

Chris Spaans

Succes Peter, goed dat je dit doet !

11

Sonja Ouwehand

Hoi Peter, Gefeliciteerd met het behalen van je doel!

11

Leo Vermin

Mooie tocht Peter!

11

Anonymous

11

Anne-marie Van Der Klooster

Mooi initiatief. Succes!

10

Pleun Van Der Steen

Succes toppers! Wat een afstand, respect!

8

Josca Ligteringen

5

Audrey Jansen

Mooi doel Peter!!

5

Jelle Ooteman

Succes samen Peter!

5

Remko Schnieders

Succes Peter !

5

Vincent Tgijssen

Peter succes voor dit mooie doel

5

Anonymous

5

Anonymous

Wat een gulle dochter

5

Merel Van Den Brink

Heel veel succes nog, ook met de halve marathon die nog volgt. Jullie kunnen het!! Hartelijke groet, Merel

5

Nino Jansen

5

Leontine Van Velzen